INSTAGRAM

Küüslauguline õlleleib

Mõnus suupiste külalistele pakkumiseks

Koostisosad

Kogus: 1 leib

2,5-3 dl nisujahu

4 dl mitmevilja jahusegu

2-3 sl pruuni suhkrut

3 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

3 küüslauguküünt

3,5 dl tumedat õlut

Seemneid (päevalilleseemneid, kõrvitsaseemneid, linaseemneid vms)

Valmistamine

Sega kausis omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa hakitud või purustatud küüslauk. Sega kõik omakorda läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Kalla tainas võiga määritud vormi. Pintselda leiba pealt sulatatud võiga. Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni leiva sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Ahjust välja tõstes pritsi näppudega veidi leige veega üle, et imbuks sisse, see annab pehmema leiva tulemuse. Lase kümmekond minutit vormis jahtuda, enne kui leiva vormist välja kallad.

 

Serveeri leivaviilud maitsva maitsevõiga, mis leiba süües tekitab suussulava maitsemeele.

Tags:
Riina
riina.kedus@gmail.com
No Comments

Post A Comment

0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiPoodi